Фейслифт на “шестицата” показа лицето си

Без да дочакат автосалона във Франкфурт, баварците леко пипнаха физиономиите на купето и кабриото шеста серия. Промените са видими най-вече в новите брони и леко модифицираната форма на багажника, на който се е появил трети светодиод. Всичко останало ни е добре познато. В обзавеждането е влязла и система Lane Departure Warning System, способна да предаде с вибрация на волана, ако шофьорът рече да се престрои или завие на място, неразрешено от маркировката.

Освен това „шестицата“ е с активен круиз-контрол и сама подсушава спирачките си при дъжд. Нощем на помощ идва инфрачервената камера, а системата Stop & Go спира мотора при изключване от скорост и така реализира икономии.

Системата Active Roll Stabilisation пази колата от поднасяне с помощта на спирачките и тягата на двигателя, както и със стабилизаторите за напречна устойчивост. За първи път в шестицата се предлага дизелов мотор. Под капака на версията BMW 635d е монтиран 3,0-литров мотор с два турбокомпресора и максимална мощност 286 к.с. 580 Нм въртящ момент, ускоряване от 0 до 100 км/ч за 6,3 сек са неговите силни козове, при това при разход 6,9 л/100 км. Почитателите на бензина ще избират между 3,0-литров редови 6-цилиндров с макс. мощност 272 к.с. и по-мощния BMW 650i, зареден с 367 к.с.

Leave a Comment